Boka

LÄNGRE NED HITTAR DU VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR.
FÖR ATT BOKA BORD, KLICKA PÅ KNAPPEN HÄR NEDAN

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR GÄLLANDE BOKNINGAR


VILKEN TYP AV MÅLTIDER ERBJUDER NI DENNA SÄSONG?

Just nu kan man boka in sig till tre typer av måltider:
A La Carte: Serveras på vår inglasade uteservering (som vi kallar matsalen).
Halva Menyn: Serveras i vår lounge (som inte har utsikt mot Mårdselforsen), och består av en liten avsmakningsmeny på fem rätter (se mer information längre ned om detta).
Västerbottens Landskapsmåltid: 2022 skapade vi en trerättersmeny som vann tävlingen ”Västerbottens Landskapsmåltid”, vilken vi nu serverar på vår inglasade uteservering under endast ett fåtal dagar, närmare bestämt mellan 1 september – 10 september (se mer information om detta längre ned).


KAN PERSONER MED ALLERGIER ÄTA HOS OSS?

Det brukar alltid gå att lösa – men vi uppskattar verkligen om man på förhand informerar oss i sin bokning om allergier så att vi har möjlighet att förbereda oss. Detta går att göra i slutet av er bokning, då en liten ruta för önskemål dyker upp i bokningssystemet.
Det kan dock vara bra att notera att om man vill boka bord till ”Halva Menyn” eller ”Västerbottens Landskapsmåltid” måste samtliga kostrestriktioner vara föranmälda.


KAN PERSONER SOM ÄTER VEGANSKT ÄTA HOS OSS?

Det går alltid att lösa när man bokar bord till vår ”A La Carte”.
På vår A La Carte erbjuder vi alltid en vegetarisk förrätt som kan korrigeras till att bli vegansk, samt en vegetarisk varmrätt som kan korrigeras till att bli vegansk, och har en dessert anpassad för vegansk kost som inte finns utskriven på vår meny.
Men vi uppskattar verkligen om man på förhand informerar oss i sin bokning om behovet finns av vegansk kost, så att vi har möjlighet att förbereda oss.


KAN BARN ÄTA HOS OSS?

Barn är välkomna så länge de uppför sig – vilket innefattar att föräldrar respekterar att vår restaurang är en arbetsplats och inte en lekplats, liksom vår restaurang är en plats dit människor kommer för att slappna av, varför barnskrik och liknande inte är uppskattat.
Gällande mat kan vi erbjuda uppstekt ugnspannkaka med sylt och grädde till de minsta barnen, men alla äldre än 10 år äter från den meny vi erbjuder.
Notera: Om man bokar bord i vår lounge, alltså till ”Halva Menyn”, äter samtliga i sällskapet, oberoende av ålder, samma satta 5-rättersmeny.
Tänk också på att barn räknas som en person i sällskapet! Att boka in er som exempelvis fyra personer och sedan dyka upp som fyra vuxna och ett barn kommer att resultera i att en av er inte ryms och därmed inte kan äta hos oss.


VI VILL BOKA FÖR FLER ÄN 6 PERSONER!

Det är tyvärr inte möjligt att boka för fler än 6 personer i ett och samma sällskap.
Detta beror av att vi vill erbjuda den bästa upplevelsen vi kan till alla våra gäster, och vi har genom åren lärt oss hur vi ska lägga upp vår service för att skapa de bästa förutsättningarna för att kunna uppnå detta. Därför tar vi inte emot sällskap större än 6 personer då det påverkar andra gästers upplevelse, liksom vår arbetsmiljö, negativt.
Om man bokar in sig som två sällskap för att parera denna begränsning måste man vara medveten om att man inte kommer att placeras vid bord bredvid varandra även om man önskar det.
Så vi hoppas att alla har förståelse för att vi tagit denna ståndpunkt för att alla gäster som besöker oss ska kunna erbjudas bästa möjliga upplevelse!


TAR NI EMOT DROP IN-GÄSTER?

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda drop in-platser hos oss, utan kan endast erbjuda platser till våra inbokade gäster.
Om någon avbokar sitt bord dyker det dock direkt upp som ledigt igen och blir bokningsbart i vårt bokningssystem – vi har ingen möjlighet att erbjuda kölistor.


VAD INNEBÄR DET ATT BOKA BORD I LOUNGEN DÄR ”HALVA MENYN” ERBJUDS?

I vår lounge (som inte har utsikt mot Mårdselforsen) erbjuder vi i år något vi kallar ”Halva Menyn” för 1195 kronor per person (exklusive dryck), vilket enklast kan beskrivas som en liten avsmakningsmeny där vi serverar vår vegetariska förrätt, vår köttförrätt, vår fiskvarmrätt, vår köttvarmrätt, och den dessert vi tycker bäst om på menyn – men i en lagom mängd mat, anpassad så att ni inte ska känna obehag av mättnad efter måltiden.
För att boka en plats här kan man endast vara fyra personer i sitt sällskap (varken fler eller färre), och man måste tänka på att föranmäla alla allergier redan i sin bokning (vi kan inte garantera att vi kan anpassa menyn efter oanmälda kostrestriktioner när ni väl är på plats).
Och tyvärr kan vi inte erbjuda en vegetarisk meny under dessa förutsättningar – men i matsalen, där vi serverar vår A La Carte, finns alltid vegetariska alternativ.


VAD INNEBÄR DET ATT BOKA BORD TILL VÄSTERBOTTENS LANDSKAPSMÅLTID?

Vårt bidrag till Västerbottens Landskapsmåltid 2022 vann, och därför har vi valt att servera denna meny under en kortare period denna sommarsäsong, närmare bestämt mellan 1 september – 10 september. Menyn består av följande rätter:

FÖRRÄTT: GRAVAD TJÄDERTARTAR med bränd purjolöksolja, picklade granskott, Goliatmajonnäs, kapriserade omogna svarta vinbär, picklade svartvinbärsbladsskott, frysta lingon, picklade kantareller, tempurafriterad renlav och rivet rökt tjäderhjärta
VARMRÄTT: BAKAD RÖDING penslad med häggsirap, serverad med en blomkålskräm smaksatt med Västerbottensost, krossad mandelpotatis som sjudit i Västerbottensost-brynt smör, friterad svartrot, sotad gurka, picklade kålrabbiknyten med gräslöksaioli, grillad broccoli, Västerbottensostchips, löjrom, och en gräddig gäddconsommé med rönngrenar
DESSERT: BRYTAN: Fermenterad hjortronsorbet, sockerfriterat tunnbröd, tunnbrödspannacotta, iskall getmjölk med grön kardemumma, riven brunost, hägg- och rabarbergelé, och björksirapskanderat bacon

För att boka en plats till denna tillställning måste man föranmäla alla allergier i god tid före sitt besök  (vi kan inte garantera att vi kan anpassa menyn efter oanmälda kostrestriktioner när ni väl är på plats).
Denna meny kan även anpassas efter vegetarisk kost, förutsatt att även det föranmäls i god tid.


NÄR BYTER NI MENY?

Vi byter vår meny fyra gånger denna sommar, där samtliga rätter byts ut:

Meny 1: 10 maj – 28 maj
Meny 2: 7 juni – 23 juli
Meny 3: 2 augusti – 27 augusti
Meny 4: Västerbottens Landskapsmåltid: 1 september – 10 september


DEN STORA AVSMAKNINGSMENYN, NÄR SKER DEN?

Vi har ännu inte beslutat hur vår avslutande avsmakningsmeny (som vi alltid brukar erbjuda mot slutet av september) ska se ut i år, men hoppas att information om, liksom möjligheten att boka in sig till, detta ska kunna komma mot mitten av juli.


NÅGON FRÅGA SOM DU INTE KÄNNER ATT DU FÅTT SVAR PÅ?

Skicka ett mail till boka@wildriver.se, eller ring 072-18 22 190,
så ska vi försöka besvara dina funderingar så bra som möjligt så fort vi får möjlighet.