Boka

OBSERVERA: VI HAR BYTT ADRESS!
WILD RIVER LIGGER NUFÖRTIDEN I VINDELN

närmare bestämt på Solviksvägen 10, 922 91 Vindeln
(i det hus som tidigare har kallats Hotell Forsen).

Hos oss finns vissa regler och allmän information som kan vara bra att veta, och vi har här nedan försökt besvara alla tänkbara frågor som kan uppstå vid eller inför en bordsbokning hos oss. Om någon fråga inte skulle vara besvarad är du varmt välkommen att kontakta oss på bokabord@wildriver.se, eller ringa oss på 072-18 22 190, så återkommer vi med svar så fort vi kan.

BOKA BORD ELLER DROP IN?
För att besöka oss måste man boka bord, vilket du gör i vårt bokningssystem. Drop in-platser är inget vi kan erbjuda i nuläget.

A LA CARTE ELLER AVSMAKNINGSMENY?
Ibland får vi frågor om vad som skiljer A La Carte och Avsmakningsmenyer åt, varför ni här får en kort introduktion:
Under vår A La Carte består vår meny av tre typer av förrätter, tre typer av varmrätter och tre typer av desserter, vilka ni som gäster själva väljer fritt mellan.
Under våra avsmakningsmenyer serveras en bestämd meny bestående av ett antal rätter (som vi definierar i bokningssystemet) där alla gäster äter samma meny i en viss ordning efter varandra.
Vad du bokar av dessa två alternativ framgår tydligt i bokningssystemet på sättet att om A La Carte är utskrivet så serveras A La Carte, och om det inte framgår så serveras en satt meny.

KOSTRESTRIKTIONER?
I bokningssystemet kan kommentarer lämnas när en bokning genomförs, och vi uppskattar alltid att just allergier eller andra kostrestriktioner föranmäls – och notera att under vissa perioder krävs det att de föranmäls i god tid (vilket framgår i bokningsinformationen i bokningssystemet).
Vi kan oftast anpassa oss efter de flesta allergier och kostrestriktioner (så länge de är föranmälda), men just veganskt är en begränsning som vid vissa tillfällen är ogenomförbart för oss att ordna. Under vår A La Carte är det inga konstigheter (så länge det föranmäls), men vid avsmakningsmenyer och speciella upplevelser är just vegansk kost ofta svårt för oss att anpassa våra menyer efter (däremot går ofta lakto-ovo-vegetariskt att lösa).
Om du blir osäker på om dina kostrestriktioner är för omfattande för oss, hör gärna av dig i god tid så ser vi om vi tillsammans kan klura ut huruvida vi kan skapa rätter som lever upp till dina behov.

BARN?
Vår restaurang har en vuxen inriktning, och under vissa tillställningar (såsom avsmakningsmenyer) är barn inte välkomna – vilket alltid skrivs ut i den specifika bokningsinformationen i bokningssystemet. Under andra tillfällen (såsom vid vår A La Carte under sommarsäsongen) gäller att barn förväntas sitta på sin stol genom måltiden (vi tillåter inget spring i lokalen), liksom inte störa andra gästers upplevelse eller stöka ner.
Under de tillställningar där barn är välkomna kommer vi att erbjuda små barn (upp till 9 år) möjligheten att äta uppstekt ugnspannkaka med sylt och grädde.
Tänk på att om ni bokar ett bord hos oss så måste ni boka in barn som en sittande gäst i sällskapet – att boka in sig som fyra personer och sedan dyka upp som fyra personer och ett barn (oberoende av dess ålder) kommer att medföra att en person i sällskapet inte har plats i vår restaurang.
Notera dock: Barn som har ett stort gastronomiskt intresse, äter de menyer som serveras med glädje, och kan sitta stilla under en hel måltid, är alltid välkomna. För oss är barn av detta slag bara små vuxna, och behöver därför inte exkluderas från att delta i våra mer avancerade måltider.
Om du är osäker på något kring detta är du varmt välkommen att kontakta oss.

STORT SÄLLSKAP (7-12 personer)?
I vår restaurang har vi ett långbord, placerat i en egen del av matsalen (så kallat Chambre Separée), där vi erbjuder plats för 7-12 personer. Detta bord bokas via en egen knapp i bokningssystemet som heter ”Stort Sällskap”, och en sådan bokning innefattar vissa regler:
1. Under vår A La Carte serveras stora sällskap en förutbestämd meny (925:- per person, exklusive dryck) bestående av 1x förrätt, 1x varmrätt och 1x dessert där kockarna valt ut rätterna som serveras – det är alltså inte ni som sällskap som bestämmer vad ni äter, utan ni får helt enkelt lita på oss.
2. Under våra avsmakningsmenyer serveras stora sällskap samma meny (till samma pris) som alla andra gäster i lokalen.
3. Samtliga kostrestriktioner inom sällskapet måste föranmälas i god tid före ert besök – ej anmälda kostrestriktioner och allergier kan innebära att vi inte har möjligheten att anpassa menyn därefter.

BOKA FLER ÄN VAD VI TILLÅTER?
Att boka in sig på flera bord för att på så sätt kunna boka in fler personer, eller för att det enda bordet för 7-12 personer redan är bokat, är inget vi uppskattar och förväntar oss således att ingen gör. Detta för att vår restaurang inriktar sig på att allas upplevelse ska bli så bra som vi möjligt kan skapa, och att stora sällskap påverkar både vår arbetsmiljö och vår förmåga att leverera mat och service på den nivån vi vill negativt.
Om du likväl skulle frångå dessa regler, och boka in er som flera sällskap, vill vi göra er medvetna på att ni inte kommer att placeras vid borden bredvid varandra, som en följd av hur vi lägger upp vår service.

FÖR PERSONER MED FYSISKA FUNKTIONSHINDER
Vår restaurang har en handikappsanpassad toalett, det finns en handikappsparkering i direkt anslutning till lokalen, och inga trappor eller höga trösklar förekommer i restaurangdelen. Om någon i sällskapet använder rullstol eller liknande ber vi er bara om att gärna informera om detta i er bokning så att vi kan välja ett passande bord, med lite mer utrymme, till ert sällskap.

BOENDE
Vår byggnad inrymmer även en hotelldel, som vi vet att många är intresserade av att boka boende i. Detta är dock inget som vi erbjuder möjlighet till i nuläget, men kanske i framtiden. Om ni klickar er in under fliken ”Vindeln” här på vår hemsida har vi förslag på boenden i vår närhet som ni kan ta kontakt med vid övernattningsbehov.

PRESENTKORT
I vårt bokningssystem finns det möjlighet att köpa presentkort (scrolla till fliken längst ned på sidan).

KONFERENSER
Vi har möjlighet att erbjuda konferenser för mellan 10-26 personer under vissa delar av året (med start från början av 2025). Om detta skulle vara av intresse för er, eller något ni skulle vilja veta lite mer om, vänligen ta kontakt med oss via mail på konferens@wildriver.se så kan vi utveckla vad vi kan erbjuda er.
Allmän information som kan vara av intresse före kontakt är att vi har ett fullt utrustat konferensrum, och det kan vara bra om ni noterar att vi inte kommer att erbjuda dagskonferenser eller längre konferenser, utan hos oss är endast 2-dagarskonferens med övernattning aktuellt (tidigast från 08:00 dag 1, till senast 13:30 dag 2).