Köket

I vårt kök arbetar våra kreativa kockar dagligen för att kunna erbjuda mat som lagats från grunden med glädje, passion och kärlek som utgångspunkt. Något som också märks på tallriken. Inspirationen hämtas från den vackra natur som omger oss, de fantastiska råvaror som Västerbottens inland erbjuder, och ett stort intresse för stora smaker. Vi försöker anpassa rätterna efter den norrländska sommarens intensiva säsong, för hos oss finns alltid en strävan efter att låta råvarornas främsta egenskaper stå i centrum, tillsammans med lite annorlunda smakkombinationer och stora smaker.

Vi arbetar med lokala bönder och leverantörer av alla de slag, och de ger oss möjligheten att skapa rätter som vi själva skulle uppskatta att få äta med råvaror av hög kvalitet. Vi arbetar också med skogen som ett skafferi, där vi i Ajaur (med markägarens tillåtelse) plockar mer unika råvaror som gröna tallkottar, granskott och lavar, liksom vi jagar de svampar och bär som fyller våra skogar mot sensommaren.

Vår ambition är att vi vill erbjuda något som är elegant och annorlunda, men också goffigt och gott.