Filosofi

Wild River är en restaurang som drivs av Freddy och Emma – Freddy är köksmästare och Emma är restaurangchef. Men vi vill påpeka att vi också är en restaurang som inte skulle kunna finnas utan vår fullkomligt fantastiska personal som står vid vår sida för att leverera den produkt vi eftersträvar.

Vår restaurangs filosofi är egentligen väldigt enkel. Vi gillar god mat och genuina skratt.  Vi gillar stora smaker och en härlig stämning. Och vi gillar utmaningar som kräver en ödmjukhet inför uppgiften. 2018 föddes Wild River som en liten sommarrestaurang vid Mårdselforsens Naturreservat. Sedan dess har vi utvecklats till att bli vad den är idag: En restaurang, nu belägen i Vindeln vid Vindelforsarnas Naturreservat (i byggnaden som tidigare kallats Hotell Forsen). En restaurang som vill erbjuda en liten unik kulinarisk upplevelse till sina älskade gäster.

Vi lagar mat från grunden med glädje, passion och kärlek som utgångspunkt. Vår mat kan nog enklast beskrivas som en blandning av en nynordisk stil kombinerad med världens smaker och nyanserad av Freddys egna tankar, idéer och kreativitet. Vi strävar efter att laga den mat ingen orkar laga hemma, och samtidigt den mat vi själva hade uppskattat att äta!

De Västerbottniska smakerna är alltid centrala i våra rätter. Allt vårt kött är från lokala bönder och jägare, allt vår fisk från lokala fiskerier och fiskare, och så mycket grönsaker, ägg, drycker, ostar och annat, som vi kan hitta i Västerbotten försöker vi inkorporera i vår mat. Vi älskar att lära känna råvarans bakgrund och personerna bakom den, och detta bidrar också till vår inspiration.

Därtill försöker vi ofta inkorporera smaken av den Västerbottniska skogen i våra rätter. Utöver att vara restaurangchef, är Emma nämligen också ute i skogar under sommarens gång för att insamla råvaror som växer mitt ibland oss. Oftast är hon i Freddys föräldrars skogar (där hon självklart har fått tillåtelse att plocka vad hon vill) där hon jagar fatt på allt från granskott och tallkottar till renlav och rönnblommor, liksom Karl Johan-svamp, Goliatmusseron och bär av alla de slag insamlas av henne under Norrlands nästan eviga sommarsoltimmar i vårt älskade inland.

Vår ambition är helt enkelt att erbjuda något som är elegant och annorlunda, men också fyllt av stora smaker, i en miljö där alla ska kunna känna sig som hemma.