MENY

Vi försöker alltid att anpassa oss efter sommarens säsonger för att råvarornas främsta egenskaper ska komma till sin fulla rätt.

Vi strävar också alltid efter att det ska finnas något för alla oavsett allergier och kostrestriktioner. Och för de små kan man välja uppstekt ugnspannkaka med sylt och grädde eller en barnburgare på Tannselekött med ost, ketchup och pommes, liksom de får en isglass efter maten (85:-).

Vår meny presenteras på en svart tavla. På så vis slipper vi trycka upp menyer som ändå kommer att kastas, och kan snabbt anpassa oss efter vilka råvaror våra lokala leverantörer kan erbjuda oss. Därför är vår meny alltid levande, och vad du ser på tavlan idag kanske inte finns på tavlan imorgon. Men vi lovar att allt alltid lagas med glädje, passion och kärlek

GRAVAD TJÄDER 185:-
Med rivet rökt tjäderhjärta, picklade senapsfrön, rökt purjolöksolja,
hemgjord senap med tjädervatten, rökt dillmajonnäs, svartvinbärsbladspicklad
gurka, kapriserade omogna svarta vinbär, friterat Rågoliatunnbröd och
picklade granskott

GÄDDA & ABBORRE 165:-
Enrisrökt gädda och abborre med buerre blanch, eldad vit sparris med
gäddromsvinägrett, rökt dillolja, pepparrot, friterat Rågoliatunnbröd,
smörstekt brioche, gravad gäddrom, microgreens från Gröna Susanne
och gäddbotarga

RÖKT MOROT 155:-
Med Skogsråets brunost med mexikanska influenser, syrensockerlagsåterfuktad
rökt rödbeta, hyvlad morot med syrencitronette, smulad Greta-Feta,
pico de gallo och puffat havreris

SKOGSBLOMMIG RÖDING 305:-
Med björksirap, vitvinssås gjord på gäddfond, rostad näver och rökt smör,
timjan- och ingefärspicklade rotselleriknyten med ramslöksmajonnäs,
rotsellerikräm infuserad med nyponrosor, grillad grön sparris, inkokt fänkål,
VB-ostsmörinkokt potatis och microgreens från Gröna Susanne

TACKA BRÄNNAGÅRD 355:-
Köttdetalj från tacka med rökt sötpotatiskräm, fritter på tacka,
fermenterad majs, rökt morot, grillad grön sparris, friterad jordärtskocka,
bakad purjolök från Amandus Odlingar, picklad och sotad lök,
och rökt purjolöksmajonnäs

SKUM RISOTTO 275:-
VB-ostrisotto med rödvins- och rödbetsjuicebräserad rova, älgörtspicklad vit
sparris, grillad grön sparris, VB-ostbrynt smörskum, microgreens
från Gröna Susanne och rotselleribotarga

NÄVER, SKOTT & SAV 165:-
Näverparfait, granitée på musöron, björksirap, björkmaräng
och grillad sockerkaka

JENNY MÖTER BUDHA 185:-
Kladdkaka och chokladjord med kakaonibs på Jenny Bergs choklad möter kaffeglass
på Budhas kaffebönor, serverat med Stryckselehägg-broken gel,
sockerfriterad rotfrukt och pop rocks

TALLKOTTEBRÛLÉE 105:-
Med maltsmul från Appelblad och tallkottesirap-broken gel