Meny

MENY 1 FINNS LÄNGRE NED PÅ SIDAN
meny 2 och 3 är hemliga till dess att de serveras

2022 kommer sommarsäsongen att bestå av tre menyer:
(med reservation för att vissa rätter kan hänga kvar en stund längre och
således följa med in i nästa meny, samt att det mitt i menyerna kan ske byten
av rätter som följd av att råvaror tagit slut)

Meny 1: 11 maj – 29 maj
Meny 2: 8 juni – 17 juli
Meny 3: 27 juli – 4 september

I vår restaurang presenteras menyn på en svart tavla.
På så vis slipper vi trycka upp menyer som ändå kommer att kastas, och kan
snabbt anpassa oss efter vilka råvaror våra lokala leverantörer kan erbjuda oss.

Vi försöker låta våra menyer följa sommarens säsonger så att råvarornas främsta
egenskaper kan komma till sin fulla rätt. Detta gör att vår meny är föränderlig
under sommaren. Men vi lovar att allt vi serverar lagats med glädje, passion och kärlek.

Vår strävan är att det alltid ska finnas något för alla,
oavsett allergier och kostrestriktioner.

Och för de allra minsta finns en barnmeny att välja från.

FÖRRÄTTER

TANNSELECARPACCIO 195:-
penslad med brynt Rustik-smör, serverad med en struva fylld med ramslöksmajonnäs,
pommes pinnes, picklade granskott, kapriserade omogna svarta vinbär och picklade
svartvinbärsbladsskott

SKÖNHETEN & ODJURET 185:-
Älgörtsgravad röding och gäddquenell med varmt purjolöksmajonnässkum,
tapiokachips, bakad rödlök, sotad gurka, hyvlad fänkål och dillolja

SOPPSKOG 175:-
Grillad björksirapspenslad Karl Johan-svamp, friterat jordärtskocksskal,
svampmajonnäs med jordärtskocka, råhyvlad svamp, picklad svamp och dashi på rökt
Karl Johansvamp

VARMRÄTTER

TAVELSJÖABBORRE 355:-
bakad med pulver på grönkål, nori och spenat, med jordärtskockskräm med Svedjan
och rökt smör, potatis, bellaverdebroccoli, ramslöksmajonnäs och persiljesås på
gäddfond

TANNSELEKOSSA 405:-
Grillad köttdetalj, Rustik gråärtskräm, eldad purjolök, inkokt svartrot,
svartvinbärsgelé, rökt morot, Goliatmajonnäs, friterad potatisgratäng och
rödvinssås

FRITERAT GÅRDSÄGG 305:-
med mandelpotatispommes, grillad och bakad purjolök, grillad vit sparris, svart
sesamemulsion, ponzu med vårbroddseldat brynt smör och kålrabbiknyten med
äggulekräm

DESSERTER

VÅRSKOG 185:-
Björksorbet med musöronmaräng, vit chokladkräm med granskott och enbär,
tapiokapärlor infuserade med björksirap, tallstruntsmousse, skrädmjölscrumble
och granskott

RUSTIKGLASS 175:-
med eldad kolasås, tallbarrsdrömmar, åkerbär- och hallongelé, granskottsmaräng,
sockerfriterad renlav och björksirapssockerkaka

JORDÄRTSKOCKSBRÛLÉE 115:-
med kaffe-broken gel och chokladjord