Meny

MENY 3 FINNS LÄNGRE NED PÅ SIDAN

2022 kommer sommarsäsongen att bestå av tre menyer:
(med reservation för att vissa rätter kan hänga kvar en stund längre och
således följa med in i nästa meny, samt att det mitt i menyerna kan ske byten
av rätter som följd av att råvaror tagit slut)

Meny 1: 11 maj – 29 maj
Meny 2: 8 juni – 17 juli
Meny 3: 27 juli – 4 september

I vår restaurang presenteras menyn på en svart tavla.
På så vis slipper vi trycka upp menyer som ändå kommer att kastas, och kan
snabbt anpassa oss efter vilka råvaror våra lokala leverantörer kan erbjuda oss.

Vi försöker låta våra menyer följa sommarens säsonger så att råvarornas främsta
egenskaper kan komma till sin fulla rätt. Detta gör att vår meny är föränderlig
under sommaren. Men vi lovar att allt vi serverar lagats med glädje, passion och kärlek.

Vår strävan är att det alltid ska finnas något för alla,
oavsett allergier och kostrestriktioner.

Och för de allra minsta finns en barnmeny att välja från.

FÖRRÄTTER

TANNSELECARPACCIO 205:-
med grillad våffla, silverlök kokt i grillad benmärg och smör, forellrom, isad
lök, grillad syrad grädde, friterad potatis, brynt smör med bourbonpeppar och
rökt malabapeppar, och riven pepparrot

GÄDDAN 195:-
Gäddquenell med VB-royal, äpple och fänkål, gäddconsommé med krondill, brödchips,
isad lök, riven pepparrot och rökt dillmajonnäs

”GETOR” 185:-
Granrisbakade Stryckselebetor som smörsteks med gröna enbär, brunostbrûlée med
getosten Skogsfun, polkabetsknyten fyllda med Vitvittrakräm, och riven
Svedjanost

VARMRÄTTER

FRITERAD ABBORRE 375:-
med en Marockanskinspirerad spetskålskräm, bouillabaiseinspirerad tomatsås,
grillade Stryckselegrönsaker, bakad lök, rosenbladspicklad blomkål, grillad
potatis och gräslöksaioli

NORRLANDS-SARV 455:-
Grillad rensarvsentrecôte som rullats i peppar, fritter på rentunga, puffad
svartkål, grillade Stryckselegrönsaker, potatiskräm med Goliatolja och Rustik,
och rödvinssås med svarta vinbär och svartvinbärsblad

GRILLAD KÅLRABBI 325:-
med smak av älgört, Marockanskinspirerad spetskålskräm, lökgrädde, pepprig skysås
med konjak, grillade Stryckselegrönsaker, rökt morot och getostkräm på Vitvittra

DESSERTER

FRUKOST HOS FARMOR 195:-
eller BRYTAN: Fermenterad hjortronsorbet, tunnbrödspannacotta på Saras
Glutenfria tunnbröd med riven brunost från Skogsrået, häggéle, iskall getmjölk
och björksirapkanderat Ruskselebacon

TROLLSKOGEN 195:-
Rostad tallkotteglass, sockerfriterad renlav, sockerkaka med gröna enbär,
lingonganache, lingongelé, torkade bär, blåbär- och enbärmaräng, tallkottesirap
och en kotte

KAFFEBRÛLÉE 135:-
på Budhas kaffebönor med kladdkaka och en åkerbär- och hallongelé