Vindelforsarnas Naturreservat

Vår restaurang är belägen i Vindelforsarnas Naturreservat. Detta ger oss den mest magnifika av utsikter, över ett av Vindelälvens mäktigaste forslandskap, men också en närhet till en ljuvlig skog med ett promenadstråk som sträcker sig över forslandskapet och tillbaka.

Vintertid är de kraftiga isar som växer sig över vattnets vildhet nästan som plockat ur en saga, och sommartid är vattnets fria rörelser i sitt ohämmade flöde minst lika mäktigt och estetiskt tilltalande. Vårflodens ständigt stora vattentillflöde till Vindelälven leder såklart också vid Vindelforsarna till höga vattennivåer och kraftfulla strömmar – som skapar ett särskilt överväldigande forslandskap.

I det naturreservat du kan – och bör – vandra i vid ett besök hos oss, finns många grillplatser och vindskydd att stanna upp i för att njuta av den natursköna miljön som kan få världen att stanna upp för en stund. En led på ungefär fem kilometer tar dig runt området, över vägar, stigar, spångar och broar. Där finns skulpturer att se, liksom bänkar att stanna upp på och information om naturen delgiven på olika sätt längs med leden (nedan hittar du en karta över området och allt du hittar där).

Helt enkelt: En vacker plats värd sin tid!

HÄR FINNS EN LÄNK TILL LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERBOTTEN
– där hittar du information om fler vackra naturreservat i vårt län!

LÄNSSTYRELSEN VÄSTERBOTTEN